Oscars bordtennis sommer

Håber I alle har nydt ferien og klar til en ny sjov og udviklende bordtennis sæson, samt at I er max. klar til at give den gas. Jeg har brugt det meste af sommeren på bordtennis (surprice) og diverse træningslejre – hvilket jeg lige vil fortælle lidt om her, så andre måske kan blive fristet til også̊ at deltage i dette fremover.

I starten af sommeren deltog jeg i en god hyggelig bredde lejr hos København Bordtennis, hvor der var fokus på bevægelse og bold kontrol. Efter denne lejr fortsatte jeg på en bredde lejr hos Allerød Bordtennis hvor der ligeledes var fokus på bevægelse samt få spillet en masse bordtennis oven på en lang nedlukning. Disse lejre er normalt 2-4 dage og fra 09-16 med frokost og pauser indlagt.

Efter disse 2 lejre tog jeg til B75 i Hjørring som er en meget intens international lejr med trænere og spillere fra udlandet af. Vi var ca. 10-15% danskere og resten fra udlandet af både trænere og spillere. Her var niveauet øget væsentlig og det hele meget mere professionelt samt fokus på både den tekniske del samt den fysiske del. Vi blev inddelt i grupper af 16 spillere efter niveau og fik tilknyttet 4 trænere til gruppen. Gruppen blev så ofte splittet i 2 så man var sammen 8 spillere af gangen med 2 trænere. En typisk dag så̊ sådan her ud:

Der var morgenmad fra 07.00-08.30, afslapning og klargøring til 1 trænings pas, som var fra 09.30-12.00 (Kina træning eller øvelser), frokost 12.15-13.15, hvile til 15.00, 2 trænings pas fra 15.00-17.30 (øvelser eller Kina træning hvis du ikke havde dette om formiddagen), aftensmad fra 18.00-19.00. En aften aktivitet fra 19.00-20.30 fx evaluering i grupper omkring dagens træning eller dialog 2 og 2 med de 4 trænere omkring udarbejdelse af sin udviklingsplan under lejren samt efterfølgende, når man kommer hjem. Fra ca. 20.30 til 22-22.30 var der egen tid hvor vi spillede billard, beachvolley eller bare hang ud i tv stuen. Kl. 22.30 skulle der være ro, så der blev vi sendt op på værelserne. B75 er klart den bedste lejr jeg har været på denne sommer og superfed både bordtennismæssigt, men også̊ personligt med nye venskaber indenfor bordtennisverdenen samt det at begå sig på engelsk var også sjovt.

Afslutningsvis slutter jeg sommeren af med en sidste lejr i Næstved som er en blandings lejr med både bredde og elite spillere. Her er vi kun ca. 24 spillere og inddelt i 3 grupper med 3 trænere. Det er deres første lejr de afholder, men det virker super godt og hårdt, samt meget fokuseret på at alle kan være med, samt at alle spillere udvikler sig både bordtennismæssigt og mentalt. Her er der 2 til 3 trænings pas om dagen. Næstved vandt Stiga divisionen i år og blev danske mestre, og det er nogle af disse spillere som træner os, hvilket er fedt at se hvad de kan med en bold.

Glæder mig til at komme tilbage til Helsingør igen og spille en masse god bordtennis, samt håber at se mange af jer her, når sæsonen starter i klubben eller ude til nogle af turneringerne som starter lige om lidt (se opslag fra Tranto). Det gode med disse er, at der er mange forskellige rækker, så alle kan være med og det er supersjovt at komme ud som klub samt møde spillere fra andre klubber.

Oscar