Sabine på landsholdet igen

Det var ikke særlig overraskende, at det danske herrehold ved Europamesterskaberne i Stuttgart i september kommer til at bestå af Michael Maze og Finn Tugwell, Roskilde, Martin Monrad og Kasper Sternberg, Vedbæk samt det unge talent Jonathan Groth, Køge Bugt.

Sportschef Peter Sartz og de to landstrænere Hu Wei Xin og Poul Sørensen havde dog en overraskelse i ærmet til det danske damelandshold. Her får Sabine Borre Larsen, Frem Sakskøbing come back efter 13 års pause.

Den i bordtennissammenhæng endnu unge Sabine Borre Larsen blev dansk mester allerede som 12-årig og vandt medalje ved europamestersklaberne for ungdom. Men hun tabte interessen i 1996 hvor hun sidste gang optrådte på det danske landshold.

Efter nogle års pause startede hun igen i sin barndomsklub Frem Sakskøbing og hun har nu fået lysten igen.

– Efter DM i år spurgte Peter Sartz om jeg var interesseret i at vende tilbage på landsholdet, og efter lidt betænkningstid , sagde jeg ja, og nu glæder jeg mig vildt meget siger den nu 30-årige Sabine Borre Larsen . Jeg spiller med så længe jeg synes det er sjovt og har motivationen.

– Vi er meget glade for at Sabine igen er med i landsholdstruppen. Hun har et vinderinstinkt, og hun kan blive en god inspiration for de unge spillere i truppen Pernille Agerholm, Rønde og Mie Jacobsen, Århus. Herudover består dameholdet naturligvis af Mie Skov, Roskilde.

Ved EM spilles holdturneringen fra den 13 til den 16. september og den individuelle turnering, hvor det danske hold suppleres af Christian Kongsgaard, Vedbæk, spilles fra den 17 til 20. september.

I holdturneringen møder de danske herrer de forsvarende mestre Tyskland, Frankrig og Spanien i den indledende runde. Vi har et hold der kan slå alle, men det bliver svært siger sportschef Peter Sartz.

De danske damer møder Sverige, Belgien og Azerbajian i anden kategori.

Mesterskaberne spilles i Porsche Arena. Interessen er stor: 45.000 af 49.000 billetter er solgt.

Inden mesterskaberne er der træningslejr i Brøndby med et af de bedste kinesiske klubhold fra træner Hu Wei Xins hjemby, Tianjin, som omfatter bl.a. Hao Shuai (som Maze slog i kvartfinalen i 2005 ved VM i en af historiens dramatiske kampe).