Helsingør – Hillerød

Torsdag var dagen hvor Hillerød kom til Løvdalsskolen for at krydse klinger med Helsingør. En kamp som kunne vippe begge veje, og som på forhånd så ud til at den skulle blive ganske lige.

 

Holdet var uden Sabine, da hun i søndags var med til spille ét enkelt point i hus for førsteholdet i Roskilde. I stedet havde vi fået det man må kalde en super erstatning – nemlig Joakim Karlsson, en af svenskerne fra vores 1.hold.

Rasmus og Rasmus lagde ud. Hansen skulle spille mod Thomas Jensen, og Olsen skulle møde ungdomsspilleren Peter Harslund. Rasmus Hansen der ellers har fået en flot sæsonstart, hvor det er blevet til sejr i syv ud af ni kampe, spiller ikke den kamp han havde drømt, og taber ganske klart med 1-3. Olsen klarer sig lidt bedre, men efter at have ført 2-1 i sæt, ender han med at tabe den tætte kamp i femte og afgørende sæt.

Så var det forstærkningen Joakim, og den i sidste uge så velspillende Søren Heilmann der fik plads ved bordet. Og det skulle vise sig, at der var lidt mere krudt i dem. De går i hvert fald begge to ud og vinder deres kamp. Joakim må dog ud i fem sæt, for at hive sejren hjem, men i femte sæt er der ikke de store problemer. Søren tager sin kamp i en lidt lettere stil, og vinder sin kamp i fire sæt, nemlig med 3-1. Stillingen var nu 2-2.

Så var det 2 x Rasmus igen. Og anden gang gik ikke meget bedre end første. Olsen taber 0-3 til Thomas, mens Hansen spiller noget okay bordtennis i glimt, men falder ud på de forkerte tidspunkter, og må se sig besejret af Peter Harslund med 1-3.

2-4 var altså stillingen da Søren og Joakim tager stilling ved bordet endnu en gang. Denne gang er det Joakim der i stensikker stil vinder sin single, nemlig med 3-0. Søren har lidt flere problemer, men i sidste ende spiller han lidt bedre end sin modstander og vinder kampen med 3-2.

4-4, og så nåede vi til doublerne, hvor vi havde DreamTeam bestående af Heilmann/Hansen og så var der den anden double, selvfølgelig bestående af Joakim/Olsen. DreamTeam får en fin start på deres double, da de fører 1-0 i sæt, og har fat i den lange ende i andet sæt. Men pludselig stopper det gode spil, og i stedet tager Hillerød-doublen over og får hele initiativet. Det bliver fatalt, og de vender sættet og kampen, og de kan trække sig sejrrigt ud af kampen, med 3-1.

Den anden double spiller en noget tættere kamp. Den må nemlig ud i femte og afgørende sæt. Her har Hillerød en snæver føring, op gennem hele sættet, indtil 7-9. Her vender det dog en smule og efter flotte bolde fra Olsen og Joakim vinder de den uhyggeligt vigtige double med 11-9, 3-2. Stillingen efter doublerne er altså 5-5.

Rasmus Hansen og Søren var de to første til at spille efter doublerne. Rasmus, der må siges at spille under forventning på dagen, taber hurtigt kampen, efter en mindre prangende præstation, med 0-3. Hillerød var nu foran 5-6, og vi skulle vinde ALLE de tre resterende singler for at få fuldt udbytte af kampen – altså en sejr. Og derfor var det godt, at Søren i modsætning til Hansen viser klasse og efter specielt at spille godt i fjerde sæt, vinder han med 3-1.

6-6 var stillingen nu, hvor det lå på Rasmus Olsen og Joakims skuldre. Og det begynder absolut ikke efter planen! Olsen, der stadigvæk havde sæsonens første single-sejr til gode, taber første sæt til Hillerøds knop-spiller, uden rigtigt at være tæt på. På det andet bord får Jocke et ganske usædvanligt æg i første sæt – Det skulle modstanderen dog aldrig have gjort, for det gav nemlig Jocke blod på tanden, og ikke længe efter, kan han trække sig sejrrigt ud af kampen, med en 3-1-sejr. Olsen spiller sig også gevaldigt op, og efter nogle flotte bolde kommer Olsen på single-tavlen, for første gang i årets 2. division, efter en flot, og yderst vigtig sejr. Han vinder også kampen med 3-1, og sikrer dermed Helsingørs 2.hold årets anden sejr i 2. division.. 8-6 blev den! En rigtig flot start på sæsonen, der har kastet fem point af sig, i fire kampe – dette medfører i skrivende stund, at vi besidder 3.pladsen, men da vi har spillet en kamp mere, end de fleste andre hold, er det nok ikke en stilling der kommer til at vare for evigt. Men en flot sæsonstart er det i hvert fald.

Til sidst må der også lige siges tak til Joakim, der vinder 3 singler og en double. Uden ham var den nok ikke gået i dag. Og så tak til det altid så trofaste publikum, der hepper os frem til sejr, og aflaster os spillere, så ikke vi selv skal dømme alle kampe. Det gør det lidt sjovere at spille kampe, når I er til stede 🙂

– Helsingørs 2.hold