Sølvmedaljer til Drenge Østserieholdet

IMG_0953
AF Sorø (3’er) og Helsingør (2’er)

Link til Mortens billeder

I weekenden blev Drenge Øst-serien afsluttet. Allerede inden de sidste to kampe var holdet sikre på at vinde mindst sølv. Der var en teoretisk chance for at holdet kunne tage guldet, i så fald skulle vi vinde begge vores kampe, samtidig med at København skulle tabe point.

10-0 sejr mod Ejby
Vi lagde ud med den på papiret letteste kamp, da vi skulle møde Ejby. De foregående to kampe havde endt med sejre på 8-2 og 10-0 (hvor Ejby kun stillede op med to spillere). Til denne kamp stillede Ejby også op med en reserve, men det er trods alt bedre end at stille op med to spillere. Det var dog ikke forskel på resultatet fra den seneste kamp, da vi endte med at vinde en sejr på 10-0. Doublen blev vundet med 3-2, og så blev tre kampe vundet med 3-1 i sæt. På trods af de overbevisende cifre, så var det på ingen måder en walkover. Der var mange gode bolde og mange tætte sæt.
5-5 mod Sorø
Den sidste kamp skulle spilles mod Sorø. De to foregående kampe mod Sorø er endt med sejre på 6-4 og 7-3, men det skulle blive sværere i dag. Felix vandt sin første kamp i en på papiret 50-50 kamp mod Anders. På bordet ved siden af var Marc dog i problemer, da han var nede med 2-0 mod Jonas, men han fik vendt opgøret og lykkedes at vinde med 3-2. Jonathan spillede rigtig flot mod Asger (1571 i rating, næste 250 mere end Jonathan) og var foran med 2-1 i sæt. Desværre tabte han med 12-10 i 4. sæt på en kantbold, og femte sæt blev tabt.
Felix var i næste kamp oppe mod Jonas, og her havde han lidt start problemer. Efter at have tabt første sæt og været bagud halvvejs i andet sæt, så var der ikke tvivl om hvem vinderen af kampen skulle være, da Felix vandt reletivt sikkert de næste sæt. Jonathan kunne ikke opretholde det gode spil mod Asger og måtte se sig slået af Anders med 3-0, men på trods af sætcifrene var det en tæt kamp. I sidste kamp inden doublen mødtes Asger og Marc. De to spillere stod rigtig godt til hinanden, og der blev spillet på et hårdt niveau gennem hele kampen. Desværre fik Asger revanche fra sidst og lykkedes at vinde med 3-2 i sæt.
Vores stærke double med Jonathan og Marc mødte Jonas og Anders, og på trods af lidt problemer, så endte vi med at vinde det opgør med 3-1.
Mens doublen var i gang spillede Felix mod Asger. Felix tabte 3-0 sidst mod Asger, og havde det svært det. Det havde han også i starten af kampen denne gang, men han fik spillet sig op i løbet af kampen. Desværre blev det til et nederlag på 3-1 i sæt, men han tabte med to bolde i fjerde sæt.
Stillingen var altså 4-4 inden de sidste to singler.
Jonathan mødte Jonas i den sidste kamp, en kamp hvor Jonathan var favorit, men Jonas havde spillet godt i de to første kamp. Jonathan havde fået selvtillid og mere ro i sit spil efter doublesejren og lykkedes at vinde 3-0, selvom det var noget anspændt og tæt.
På bordet ved siden af var Marc i gang mod Anders. På papiret er Marc favorit, men Anders’ spillestil passer ikke Marc så godt. Marc tabte til ham ved ØM i januar, men slog ham senest i en holdkamp med 3-1 i sæt. Det blev endnu en gang tæt mellem de to. I femte sæt er stillingen 7-8, og så hiver Marc en ny serv ud af ærmet som Anders ikke læser – desværre rammer bolden netkanten og hopper lige over nettet. Marc kommer godt igen, er bagud 9-10, men hans slag rammer nettet og ryger ud over bordet.
Kampen endte altså 5-5.
Vi endte med at vinde sølv. København vandt begge deres kampe og endte på 26 point og en score på 114-36. Vi endte med 24 point og en score på 114-36. Sorø endte på en tredjeplads med 18 point og en score på 88-62.
Marc vandt toplisten med 36 sejre efter 45 kampe. Jonathan vandt 32 ud af 45 kampe, og det gav en 3. plads på toplisten. Felix var ikke med i de første fem kampe og spillede derfor kun 30 kampe, men med 23 sejre var han den 6. bedste spiller i rækken målt på procent. En meget flot og bemærkelsesværdig statistik er at Felix ikke har tabt en eneste kamp som favorit – samtlige nederlag har været mod spillere der har haft over 100 ratingpoint mere end ham selv.
Som holdleder er jeg tilfreds med det som holdet har leveret i løbet af sæsonen. Der har ikke været mange udfald i løbet af sæsonen. Vi har tabt to gange til København, spillet uafgjort mod København og Sorø. På trods af det endte vi med samme score som København, hvilket viser at vi har været stabile i vores præstationer som hold.