1. Division Øst – På tavlen i første kamp

mms_img-1268646128

mms_img-588728279

Helsingør ydede god modstand i sin første kamp efter sin tilbagevenden til 1. division. Det blev til et point hjemme mod Herlev efter en tæt og spændende kamp. I rundens anden kamp var modstanderne de danske mestre Roskildes 2. hold, som viste sig at være for stærke, hvorfor det blev til et klart nederlag.

Helsingør-Herlev 7-7

Herlev stillede bl.a. op med den tidligere Helsingør spiller Dennis Rasmussen, mens Helsingør havde debut til Henrik Selmqvist og come back til Fredrik Staerk, to svenskere som til daglig spiller i Högenäs. Derudover bestod holdet af Rasmus Guldberg og Filip Karlsson, som begge var med til at spille holdet op i 1. division.

Udeholdet lagde bedst ud og bragte sig foran 3-1 i den første singlerunde. Henrik Selmqvist viste styrke fra start og vandt 3-2 (13-11 i 5. sæt) over Frank Gyldskov. Det blev derefter nederlag til de tre andre Helsingørspillere. Filip tabte 2-3 til Dennis, Rasmus 0-3 til Kenneth Nielsen, mens den formodede stærkeste svensker, Fredrik Staerk tabte 1-3 til Dan Svendsen.

Men Helsingør svarede godt igen og vandt anden singlerunde med 3-1. Fredrik tog revanche og besejrede Frank i en spændende 5-sæts kamp, 13-11 i 5. sæt gav sejren. Henrik vandt sin anden kamp med 3-1 over Dan, mens Filip fik sit andet nederlag til Herlevs bedste spiller, Kenneth, som vandt 3-0 i sæt. Rasmus sørgede for udligning til 4-4 med en 3-1 sejr over Dennis.

De to doubler blev delt og stillingen var dermed 5-5 inden de fire sidste singler.

Herlevs Kenneth vandt sin 3. kamp med 3-2 over Fredrik, som dermed lidt uventet tabte sin anden single. Filip og Henrik spillede to spændende 5 sætskampe, som gav sejre til begge. Filip mødte Frank i en rigtig jævnbyrdig kamp, og med cifrene 9-11  11-7 11-9 9-11 og 11-9 vandt Filip sin eneste single.

Derimod var sejren på 3 sæt mod 2 over Dennis Henriks 3. sejr og Helsingør var med 7-6 foran for første gang. Desværre tabte Rasmus 1-3 til Dan, som dermed udlignede til 7-7.

Begge hold fik et point og det var meget retfærdigt, at der ikke var nogen vinder. Af de 14 kampe gik halvdelen over 5 sæt, så det kunne lige så godt være blevet sejr til en af siderne.

Roskilde-Helsingør 3-8

Sæsonens første udekamp fandt sted i Roskilde, hvor modstanderne var danmarksmestrenes reservehold. Så på forhånd så det sort ud med hensyn til at få points med hjem. Helsingør stillede op med samme hold som i Herlev kampen, mens Roskildes hold var uden ”stjernerne”, men styrkemæssigt var holdet højere rated end Helsingør.

Frederik Staerk havde fået mere gang i sit spil og han sørgede med 3-0 i sæt over Nicolai Jensen for udeholdets eneste sejr i første singlerunde. Henrik Selmqvist fik sit første nederlag med 0-3 til Patrick Stobberup. Bedre gik det ikke for Filip Karlsson og Rasmus Guldberg, som begge tabte 0-3 til henholdsvis Jonathan Hansen og Leonids Maslovs. 3-1 til Roskilde.

I anden singlerunde var Helsingør bedre med. Fredrik vandt sin anden kamp med 3-2 over Patrick, mens Henrik Selmqvist vandt 3-2 over Nicolai Jensen. Stillingen 3-3 så lovende ud, men så lukkede Roskilde for gæstfriheden.

Filip tabte 1-3 til Jonathan og Rasmus tabte 0-3 til Leonids. Begge doublerne blev vundet af hjemmeholdet, hvorefter Patrick med 3-1 over Filip afsluttede kampen til slutresultatet 8-3. I 1. division spiller man ikke kampen fuldt ud, men stopper når der er fundet en vinder.

Næste kamp er på hjemmebane mod Vestegnens 2. hold fredag den 2. oktober 2015, kl. 19:00. Modstanderne har tabt deres første to kampe, men det er vanskeligt at vurdere chancerne for sejr, da man aldrig kan vide, hvem klubberne stiller op med på deres 2. hold, som der er fem af i rækken.