Talentholdets træner og information

 

Allerførst vil jeg sige, at jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med den nye sæson og arbejde med jer alle. Er sikker på, at vi står foran en rigtig god sæson.

Som Peter skriver, så er spillere og forældre indkaldt til møde, torsdag den 22. august klokken. 18.45, hvor vi får hilst rigtigt på hinanden og talt om den kommende sæson. Inden vi kommer så langt, er der et par ting, jeg gerne vil informere om:

Kort Præsentation:
Jeg hedder Søren Andersen, er født og opvokset i Helsingør. Har i 25 år boet i København, men flyttede tilbage til Helsingør sidste år, hvor jeg bor sammen med min kone Tanja og Andreas. Trænermæssigt startede jeg I Helsingør i 1983 og har siden været træner i en række sjællandske klubber, senest i Københavns BTK, hvor jeg de seneste tre år har trænet seniorer.

Udover mine klubtræninger underviser jeg på DBTU"s træneruddannelse. Jeg har trænet spillere på alle niveauer, aldre og køn.

Til daglig arbejder jeg som sportschef i Danmarks Motor Union, så rigtig meget af min tid går med talentudvikling og idræt, generelt.

 Mine forventninger til dig:

Jeg forventer, at når du møder frem til træning, så er det fordi vil være en bedre bordtennisspiller. Jeg forventer, at du hver gang yder dit bedste både i kamp og træning. Over tid gør vi dig til en bedre bordtennisspiller. Du vil opleve, at jeg ikke går specielt meget op i resultater, men mere ligger vægt på, om dit loop, serv, træf på bolden mv. er blevet bedre. Jeg fokuserer i høj grad på det spillemæssige og udvikling.  

Vi kommer til at arbejde med din teknik, fysik, din måde at spille på og det mentale. Men andre ord skal vi gøre dig en hel bordtennisspiller. Det nytter ikke, at være en fantastisk spiller, rent teknik, men kun er stand til at spille tre kampe for fuld damp, fordi fysikken ikke tillalder mere.

Min bordtennisfilosofi

Jeg har en filosofi om at spillerne kommer til at spille en offensiv spillestil, hvor spilleren er i stand til at vinde duellerne i kraft egen styrke/våben. Alle spillere er forskellige og derfor skal I ikke spille ens alle sammen og derfor vil I også opleve, at der kan være flere forskellige træningsøvelser i gang på samme tid.

Vi skaber et træningsmiljø, som nævnt, hvor der primærfokus på spillerudvikling og ikke mindst muligheden for at fejle. Træningslokalet er et laboratorium, hvor det er tilladt at begå spillemæssige fejl og fantasien må råde. Vi skal hele tiden udvikle os og prøve ting af.

Ingen kan blive dygtige bordtennisspillere alene og derfor kommer alle til at spille med alle. Vi er en gruppe og alle har et ansvar for alle bliver bedre.

Træningen:
Træningen kommer som regel til at bestå af:

Opvarmning

Indspil

Teknisk træning, enten i form af øvelser eller kinatræning

Kampøvelser

Fysisk træning

Smidighed

Dertil vil der være et antal drikkepauser.. Husk at have en vandflaske med..

Opstart:

De første træningsgange vil jeg bruge til at kigge jer an. Der vil være en del kontroløvelser, så vi hurtigt får opbygget kontrollen/sikkerheden efter sommerferien.

En af de første gange, kommer vi til at foretage en såkaldt Biptest for at teste jeres kondition.. Så har der været for mange is eller for meget computerspil i ferien, så er det en meget god ide at få spændt løbeskoene på…

Deltagelse i stævner:

I løbet af sæsonen vil jeg komme ud og kigge/coache ved en nogle stævner/turneringskampe.

Derudover har Peter og jeg talt om, at jeg vil holde et lille forældrekursus i at coache, så jer forældre kan støtte jeres børn på den bedste måde, når vi er i kampsituationen og hverken Yael eller jeg er til stede.

Som nævnt, så glæder mig til at møde jer alle sammen i næste uge.

God sæson.