1. division: 2 sejre og 1 nederlag i Århus

1-div-damer

Klar til 1. kamp i Århus

Helsingørs damehold i 1. Division har i denne weekend spillet 3 holdkampe ved den fælles damesamling i Århus. Lørdag startede damerne ud mod Hvidovre, og holdet bestod af Betina Bechersdahl, Lene Havsten og Yael Schade.

Rita Sterregård stod for coachingen, mens Henriette Schønnemann desværre ikke kunne være med til weekendens samling.

Det lignede fra start af en svær opgave, da Hvidovre stillede med tre dygtige pigespillere, men der var gode muligheder for at få point.

Efter de første 6 singlekampe stod det 3-3, Betina sørgede for den ene sejr, mens Yael Schade tog de to andre.

Så skulle den vigtige double spilles, og det blev Yael og Betina der skulle møde Mie S. Salhauge og Josefina Haagensen. De to Helsingørspillere havde godt styr på de unge piger, og vandt doublen 3-0, og Helsingør var nu i front med 4-3. Yael og Betina tabte de to næste kampe og så var det Hvidovre der havde føringen med 5-4.

Lene Havsten skulle spille den afgørende kamp mod Hvidovres Kamilla S. Petersen, og det blev en tæt affære. Efter at have været bagud med 2-0 i sæt, kæmpede Lene sig tilbage i kampen og udlignede til 2-2.

I 5. Sæt fulgtes de to ad til 7-7, men så spillede Kamilla 3 flotte bolde, og Lene kom bagud 7-10. Trods flot spil formåede hun ikke at indhente hvidovrepigen, og kampen blev tabt med 8-11 i 5. Sæt.

Helsingør tabte derfor den første holdkamp med 4-6, og fik ingen point med til samlede stilling. Næste kamp var mod Horsens, som stillede op med tre garvede damer. Helsingør skiftede Betina Bechersdahl ud med Rita Sterregård, og det så ud til at der var point at skaffe i denne holdkamp, men alt kan ske i bordtennis. Efter de første 6 singlekampe, førte Helsingør med 4-2.

Yael Schade og Lene Havsten vandt begge 2 kampe. I doublen skulle Yael og Lene for første gang spille sammen, og det fungerede ret godt. Kampen blev klart vundet 3-0, og stillingen var nu 5-2 i Helsingørs favør. Da man spiller til et af holdene har vundet, så skulle der kun vindes en kamp mere, og Helsingør kunne kalde sig vindere af holdkampen.

Yael Schade mødte Horsens bedste spiller Christina J. Nielsen, og trods lidt vanskeligheder kæmpede Yael sig til en 3-1 sejr og holdkampen var dermed vundet. Søndag formiddag skulle Helsingør møde hjemmeholdet Sisu/MBK 2.

Holdet bestod ligesom mod Horsens af Lene Havsten, Rita Sterregård og Yael Schade, og

igen blev det en spændende og tæt holdkamp.  Det stod 3-3 efter de første 6 singlekampe- Yael vandt 2 kampe og Rita en enkelt. Igen skulle der spilles en vigtig double, og Lene og Yael gentog succesen fra gårdsdagens holdkamp mod Horsens, og vandt doublen 3-2. Stillingen var 4-3 inden de sidste 3 kampe, og nu skulle der kæmpes for hver en bold.

Der skulle vindes 2 kampe, hvis Helsingør igen skulle have en sejr og 3 point til regnskabet.

Yael vandt over Ida G. Nielsen, mens Rita tabte til Mette Kristensen og Lene skulle møde Maria Truelsen i den afgørende kamp. Ligesom i den afgørende kamp mod Hvidovre, så blev denne kamp også en rigtig gyser, som skulle ud i 5. sæt.

Lene kæmpede som en gal for at få sit spil til at fungere, det lykkedes i 5. sæt som blev vundet overbevisende og sejren var hjemme.
Det blev altså til to sejre og et knebent nederlag, og Helsingør fik 4 point med hjem fra samlingen i Århus. Der resterer stadig en enkelt kamp mod Fredensborg i første halvdel af turneringen, inden holdene igen skal møde hinanden. Kampen spilles på hjemmebane den 21. Januar klokken 13.00.

 

Helsingør ligger pt. på en samlet 3. plads og vil kæmpe for at blive i top 3, selvom der venter flere svære kampe for de helsingoranske damer.