Syv sejre i 8 kampe i holdturneringen i uge 45

20161109_205338

Inger mod Erik Birlic i Smørum.

Det gik godt for Helsingør Bordtennis Klubs turneringshold i turneringens 5. spilleuge med 7 sejre i 8 kampe.

Østserien:
Helsingør 1-Amager 8-6
Penthouse-Helsingør 1 5-9
Der er stor jævnbyrdighed i toppen af Østserien, kreds 1, hvor 5 ud af rækkens 9 hold har skilt sig ud. Med to sejre i ugen løb har Helsingør meldt sig ind blandt de 5 hold.

Hjemmekampen mod Amager viste sig at være en jævnbyrdig affære. Afgørende for sejren var hjemmeholdets gode start i 1. singlerunde, mens resten af kampen var helt lige. Rasmus Olsen, Lars Hansen og Rasmus Guldberg lagde stærkt ud med tre singlesejre, mens Steen Jørgensen tabte sin. Helsingør kom dermed foran 3-1.

I anden singlerunde indtrådte jævnbyrdigheden og her var det to gange Rasmus, som sørgede for sejrene til stillingen 5-3. I doublerne tabte Lars/Steen knebent deres double med 2-3 i sæt, mens 2 gange Rasmus vandt deres double med 3-1. Sidstnævnte par er ubesejret i double og er således en sikker gevinst i holdkampene.

I sidste singlerunde startede Rasmus O med at tabe 2-3 i sæt til Preben Larsen. Men med to sejre til Rasmus G og Lars bragte Helsingør sig foran med 8-5, inden Steen tabte sin sidste single til Brian Wikowski.

Udekampen mod klubben med det kuriøse navn, Penthouse gav en forventet sejr med cifrene 9-5. Holdet ligger i bunden af tabellen.

Det startede jævnbyrdigt med 2-2 efter første singlerunde. Sejrene til Helsingør stod Rasmus O og Rasmus G for, mens Steen og Lars tabte deres første singler.

Hjemmeholdets stærkeste spiller, Nichlas Middelhede vandt tre singler og en double, og han tog hjemmeholdets eneste sejr i anden singlerunde, hvor de tre andre Helsingør spillere med deres sejre bragte deres hold foran med 5-3.

To gange Rasmus vandt igen deres double, mens Steen og Lars tabte deres. Stillingen var dermed 6-4. I sidste singlerunde var det kun Nichlas, som med 3-0 i sæt over Rasmus O kunne vinde for hjemmeholdet og Helsingør spillede sikkert sejren hjem til 9-5

Serie 1:
Ballerup-Helsingør 2 5-9

Andetholdet var en tur til Ballerup, som stillede op med tre damespillere, heriblandt to tidligere topspillere, Annie Ramberg og Susanne Pedersen, som stadig er aktive på et højt niveau.

Per Kammer og juniorspilleren Marc Franck lagde ud med sejre i første singlerunde, mens Yael Schade og Henrik Hansen tabte deres kampe. I anden singlerunde var Yael eneste taber og dermed bragte hendes tre holdkammerater Helsingør foran 5-3.

Doublerne blev delt og i sidste singlerunde blev det en gentagelse af anden, da Yael ikke kunne få sit spil til at fungere og tabte igen. Marc og Per vandt deres tre singlekampe, Henrik Hansen vandt to, mens Yael tabte sine.

Efter en tung start med et nederlag og en uafgjort kamp er holdet nu igen på sejrskurs efter sejre i de to seneste kampe.

Serie 2:
Helsingør 4-København 9-5
Hjemmeholdet kom bedst fra start og holdets 4 spillere vandt deres singler i første singlerunde. Københavnerne var bedre med i 2. runde, hvor både Asger Krebs og Henrik Stage måtte indkassere et nederlag. Til gengæld vandt Pia Hansen og Kenneth Novak deres singler, og hjemmeholdet var dermed foran 6-2.

De to doubler blev delt, hvorefter Asger og Pia sikrede holdet sejren med deres to singlesejre. Brønshøj pyntede lidt på slutresultatet med sejre i de to sidste singler. Holdet er placeret midt i tabellen.

Serie 3:
Helsingør 5-Brønshøj 9-1

Helsingør 6-Allerød 8-2

Helsingørs to serie 3 hold fortsætter sejrsgangen, begge hold vandt deres kampe og begge hold ligger på 1. pladsen i deres kredse.

  1. holdet med Povl Skov, Claus Jensen og Henrik Hjelm havde ikke det store besvær med at vinde over modstanderne fra Brønshøj. Sejren blev på 9-1. Povl og Henrik vandt begge deres tre singler og Claus vandt to. Henrik og Claus vandt doublen.
  2. holdet spillede hjemme mod Allerød og vandt med 8-2. Bo Poulsen og Joachim Nielsen vandt deres tre singler, mens Michael Nakskov måtte nøjes med 1 singlesejr. Bo og Michael vandt doublen.

Serie 4:

Smørum-Helsingør 7 3-7
Serie 4 holdet vandt en 7-3 sejr på udebane over Smørum. Holdet er dermed fortsat ubesejret og deler 1. pladsen i kredsen med to andre hold.

Inger Jönsson, Roald Thiim og Peter Tranto vandt alle over modstandernes 2. og 3. mand, men de kunne ikke besejre Smørums bedste spiller, Erik Birlic. Inger og Roald vandt doublen.

Helsingør 8-Slangerup 2-8
Heller ikke denne gang lykkedes det for 8. holdet at undgå at tabe. Slangerupspillerne var for rutinerede og kun Jesper Hemmingsen kunne vinde. så han sikrede holdets to singlesejre.

Per Frederiksen og Jonas Petersen var de to andre på holdet, Jonas var dog ude i en 5 sætter i en af hans kampe.

Peter Tranto