Første turneringsrunde – ØBTU

Emil Russel taber til Jakob Frederiksen

Første uge af holdturneringen for Østdanmarks Bordtennis Union startede for Helsingør BordtenniskIubs vedkommende med 4 sejre og 1 nederlag. Førsteholdet fik udsat sin kamp mod Herlev i Østdanmarksserien og spiller ude mod Amager i denne uge.

Serie 2: Furesø-Helsingør 11-3  Allerede på turneringens første dag tog Serie 2 holdet til Farum for at spille mod Furesø. Søren Mathiasen (0), Henrik Hjelm (1), Kenneth Novak (1) og Mads Valentin (1) måtte ligge krop til et stort 3-11 nederlag. Men da holdet tabte fire kampe i fem sæt, så blev de ikke helt spillet ud af banen. Søren er efter flere års pause vendt tilbage til bordtennisbordet igen og skal lige have banket lidt rust af inden sejrene kommer. Mads er drengespiller og spiller med på holdet for at udvikle hans spil. Næste kamp spilles i denne uge hjemme mod Hillerød.

Serie 1: Helsingør 3-Virum 9-5 Helsingør har to hold i serie 1 i to forskellige kredse. Onsdag spillede 3. holdet på hjemmebane mod Virum, som havde to ungdomsspillere på holdet og et par rutinerede seniorspillere. Hjemmeholdet stillede op med Torben Olsen(2), Jakob Frederiksen (3), Bjarne Steenberg (1) og Peter Svendsen (1), som sidste sæson blev nr. 2 i deres kreds. Det er fire rutinerede spillere, som skal prøve kræfter med en lidt stærkere kreds i denne sæson. De to hold lagde ud med et vinde to kampe hver i første singlerunde, men derefter tog hjemmeholdet teten og holdt sig foran resten af holdkampen. Udover de 7 singlesejre – se antal sejre pr. spiller i parentes – så vandt Helsingør begge doubler. Slutresultatet blev 9-5 til hjemmeholdet. Næste kamp spilles i denne uge på udebane mod Allerød.

Serie 1: Herlev-Helsingør 2, 3-11 2. holdet startede sæsonen på udebane mod Herlev, som var oprykker fra serie 2. Helsingør stillede op med et rimelig stærkt hold og de havde ikke problemer med at sikre sig en stor sejr på 11-3. Herlevs Christian Schandel var den eneste, der rigtig kunne yde modstand og han vandt to af sine tre singler mod Marc Franck (2) og Steen Jørgensen (2), men tabte til Henrik Hansen, som vandt sine tre singler. Yael Schade (2) var samme morgen vendt hjem fra Tyrkiet, men var frisk nok til at stille op. Forventningerne til holdet er, at det bliver et af topholdene i den nye kreds. Det blev til en 4. plads i sidste sæson. Næste kamp spilles i denne uge hjemme mod København.

Serie 3: Helsingør-Herlev 8-2 Serier 4: Helsingør-Hillerød 7-3 Serie 3 holdet havde også Herlev som modstander. Povl Skov var med på holdet, da Roald Thiim og Joacim Nielsen havde meldt fra. Han vandt sine tre kampe, og det gjorde Michael Nakskov også, mens Jan Christensen måtte nøjes med en enkelt sejr. Det blev også til sejr i doublen og dermed til en 8-2 sejr i holdkampen.

Serie 4 holdet mødte Hillerød og de to hold fulgtes pænt ad til 3-3. Men derefter hed overskriften ”Fra 3-3 til 7-3”. Jonas Petersen var kampens spiller med sine tre singlesejre og andel i doublesejren. Peter Tranto (2) og Jørn Kjeldmand (1) sikrede holdet de resterende sejre. I holdtruppen indgår også Inger Jönsson og Per Frederiksen, som var oversiddere.

Peter Tranto