1. division, damer: Helsingør-København 7-3

I går lørdag mødtes de to ubesejrede hold i Helsingør, så der var lagt op til et spændende opgør. Helsingør stillede denne gang op med Henriette Schønemann, Rita Sterregaard og Wicki Ejby, som alle vandt deres singler mod Københavns 2. og 3. dame. Til gengæld tabte alle tre til modstandernes bedste spiller, Mette Skjoldager.

Første singlerunde startede med sejre til Henriette 3 sæt mod 0 over Cathrine Schaltz og til Wicky, ligeledes 3-0 over Pauline Sørensen. I den 3. single tvang Rita københavnernes 1. dame ud i en 5-sæts kamp, men Mette vandt afgørende sæt sikkert med 11-5.

I anden singlerunde var Wicky i vanskeligheder mod Cathrine, men hun var bedst i 5. sæt, som hun vandt med 11-7. Henriette tabte 0-3 til Mette, mens Rita vandt med 3-0 over Paulina.

Ved stillingen 4-2 til Helsingør skulle der spilles double og det var spændende, om Mette ville være afgørende for sejr til københavnerne. I den gode opstilling vandt Henriette/Wicky 1. og 3. sæt. I 4. sæt fulgtes parrene ad til 10-10, men Helsingørparret var bedst i de afgørende bolde og vandt sættet 12-10 og dermed kampen.

Wicky kunne ikke rigtig stille noget op mod Mette, selv om hun vandt et enkelt sæt. Rita øgede føringen til 6-3 med en 3-0 sejr over Cathrine, mens Henriette sluttede kampen af med 3-1 over Paulina.

Helsingør ligger nu på 2. pladsen i rækken efter Ballerup. Næste kampe er i weekend samlingen 9. og 10. december i Horsens, hvor der skal spilles 4 kampe, bl.a. mod Ballerup.

Peter Tranto