Damerunde

Så har Helsingørs 2 damehold været afsted til damerunde- Elite divisions holdet i Hillerød og 1. division i Horsens.

Førstedivisions holdet bestod af Henriette Schönemann, Lene Havsteen og Yael Schade, De skulle i denne runde møde Rønde, Horsens, Ballerup og Sisu.

I første kamp mod bundholdet fra Rønde stillede Helsingør kun med Lene og Henriette, da Yael ikke var spilleberettiget.

Henriette vandt alle sine 3 kampe, Lene 2 kampe og så blev doublen også vundet. Det blev derfor til en sejr på 6-4.

Næste kamp var imod hjemmeholdet fra Horsens, som havde fået en forstærkning i Henrietta Nielsen. Hun vandt alle sine 3 kampe + doublen, og det var kun Henriette der kunne presse hende ud i fem sæt.

Det så derfor svært ud for Helsingør, da de resterende seks kampe nu skulle vindes. Og det var også en for stor mundfuld- kampen blev tabt 4-6. Yael vandt 2 kampe, Henriette og Lene 1 hver.

Tredje kamp var imod topholdet fra Ballerup.

De første seks singler blev delt mellem de to hold, og doublen var derfor rigtig vigtig. Den gik desværre til Ballerups Mette Dahlmann og Vanessa Sverdloff, og stillingen var nu 3-4. Yael vandt sin kamp, mens Lenes blev tabt. Henriette skulle så spille for et enkelt point og uafgjort til Helsingør. Det blev en tæt kamp, der skulle afgøres i 5. sæt.

Der blev kæmpet for sejren, men det var ikke nok og kampen blev vundet af Ballerup, der dermed også vandt holdkampen 6-4.

Sidste kamp var mod Sisu, og Helsingørdamerne var nu godt trætte efter mange kampe på kort tid.

Sisu kom hurtigt foran 4-0, men damerne kæmpede videre.

4-0 blev vendt til 4-4, inden Lene og Henriette skulle spille de to sidste kampe. Lene tabte en velspillet kamp mod Ida G. Nielsen, så nu var det igen op til Henriette, om der skulle flere point til Helsingør i den samlede stilling.

Denne gang var Henriette skarp og skaffede en 3-1 sejr til Helsingør, der derfor spillede uafgjort. Henriette vandt 2 kampe + doublen med Lene, Yael og Lene 1 hver.

Efter denne runde ligger Helsingør stadig i toppen som nr. 2 efter førerholdet Ballerup.

Eliteholdet bestod af Jette Vieg, Pia Hansen og Betina Bechersdahl.

De skulle spille 3 holdkampe og den første var imod Bornholm BTK.

Det var et bundbrag, da begge hold ligger i den sidste del af stillingen.

I første single runde var det kun Pia der vandt en kamp, mens både Betina og Jette vandt en kamp i anden runde. Det stod 3-3 inden doublen, som Jette og Pia skulle spille mod Xenia Rindom og Annie Hedlund. Jette og Pia havde godt styr på de to bornholmske piger, og kampen blev vundet 3-0.

I sidste singlerunde var Betina igen på spil, da hun vandt sin anden kamp. Pia og Jette tabte begge deres, så holdkampen endte 5-5. I elitedivisionen bliver der spillet en sidste double om et ekstra point, når stillingen er uafgjort.

Denne gang var det dog med omvendt fortegn, og Helsingør tabte doublen 0-3.

Betina vandt 2 singler, Jette og Pia 1 hver + 1 double.

Anden holdkamp var imod AF Sorø BTK, og her var modstanden en del stærkere. I de to første singlerunder var det kun Pia der skaffede en sejr til Helsingoranerne, der nu havde ryggen mod muren. Doublen skulle vindes hvis der skulle spilles videre, i eliterækken stopper man nemlig når der er fundet en vinder.

Det var Betina og Jette der skulle møde Sorøs Pernille Borgstrøm og Sabine Hänert. Det blev en tæt kamp, men Sorø tog sejren 3-2 og vandt dermed holdkampen 6-1.

Sidste holdkamp var imod topholdet fra OB, og her var der ikke rigtig noget at stille op, andet end en masse læring og nogle gode dueller.

OB vandt kampen 6-0 uden at afgive nogle sæt.

Helsingør ligger fortsat på sidstepladsen, men fik skaffet sig endnu et point til stillingen, og kan stadig nå at undgå nedrykning.

De næste holdkampe i både 1. divison og eliterækken skal spilles på hjemmebane den 20. januar.

Eliteholdet møder Hillerød der ligger på en 3. plads, mens 1. divisonsholdet skal møde Fredensborg der ligger på en 4. plads.