ØM 2018 – 2-mandshold i Allerød

Finaledeltagere i klasse 3

Link til billeder fra søndagen. 

Helsingør Bordtennisklub stillede med flere hold til årets 2-mandsholdstævne i Allerød.

Stævnet er en rigtig maratondyst, da der i hver holdkamp bliver spillet til det ene hold har vundet 3 sejre.

Først spilles der to singler, så en double og så to singler mere, indtil kampen er afgjort.

 

Disse spillere stillede op for Helsingør:

Klasse 2- Jacob Frederiksen og Peter Svendsen

Klasse 3- Jette Vieg og Yael Schade, Torben Stuhr Olsen og Bjarne Steenberg

Klasse 4- Rita Sterregård og Betina Bechersdahl

Klasse 6 Hasse Christensen og Per Frederiksen

Junior B- Mads Valentin og Andreas Kure Heller

Junior C- Lukas Berthelsen og Rasmus Sørensen

 

I ungdomsrækkerne havde Helsingørspillerne det svært, da de mødte nogle stærke modstandere.

I begge rækker blev der spillet alle mod alle, da der kun var henholdsvis 4 og 5 hold med. Begge hold vandt en enkelt holdkamp og det var ikke nok til en topplacering.

 

Hasse og Per vandt 1 kamp i puljen og gik videre som toere. De tabte kvartfinalen til KBH med 2-3 og her var det Hasse der sørgede for de to sejre.

 

Rita og Betina havde det også svært i puljen. De var lige ved at skaffe sig en enkelt holdsejr, men det blev desværre ikke til nogle sejre til damerne.

 

I klasse 2 blev det heller ikke til nogle sejre til Jacob og Peter, så nu var der kun to Helsingørhold  tilbage, hvis der skulle skaffes podiepladser til Helsingør, begge hold spillede i klasse 3.

Jette og Yael vandt en enkelt kamp i puljen, men da der var to andre hold der også kun havde vundet en kamp, så gik de videre fra puljen som toere. Torben og Bjarne vandt to kampe og gik ligeledes videre fra puljen som toere.

Jette og Yael spillede en rigtig gyser af en kamp i ottendedelsfinalen, en match hvor alle fem kampe skulle spilles, før der blev fundet en vinder.

Jette spillede den afgørende kamp, der skulle vise sig at blive en meget spændende en af slagsen.

Jette kom ud i fem sæt og i afgørende sæt kom hun bagud 9-10. Det så sort ud da den  afgørende bold skulle spilles, Jette havde alle odds imod sig, da modstanderen fik en oplagt chance for at afgøre bolden og dermed vinde kampen. På mirakuløs vis fik hun bolden tilbage på pladen og afgjort den til egen fordel. Nu var kampen igen helt åben, Jette havde fået psyket sin modstander og vandt de næste to bolde og dermed kampen. Det blev derfor til en sejr på 3-2 til Helsingør.

Bjarne og Torben havde det derimod en del lettere. De fejede al modstand til side og vandt deres kamp 3-0.

I kvartfinalen var der ikke noget at stille op for Jette og Yael, de tabte klart 0-3 til et stærkt hold fra Allerød.

Bjarne og Torben fortsatte det gode spil og gik videre til semifinalen med endnu en 3-0 sejr.

 

I semifinalen var det Greve der stod på den anden side af bordet. Torben vandt sin første single, mens Bjarne døjede med kramper og tabte sin. Doublen var derfor rigtig vigtig, hvis det skulle blive til en finaleplads til Helsingør. Det så ud til at blive en let sejr, da de kom foran med 2-0, men Grevespillerne kæmpede sig tilbage i kampen og udlignede til 2-2. Så blev der heller ikke givet mere snor, og femte sæt blev vundet i sikker stil.

Torben vandt endnu en single og Helsingør havde nu sikret sig sin første og eneste podieplads, med en 3-1 sejr i holdkampen.

I finalen var det Jette og Yaels banemænd der stod på den anden side af bordet.

Efter mere end 7 timers bordtennis, skulle de sidste kræfter findes frem. Torben tabte sin kamp til Allerøds Steffen Schiøtt, mens Bjarne vandt over Peter Hansen. Doublen var en tæt affære, som hjemmebaneholdet fra Allerød vandt med 3-2. Nu skulle begge spillere vinde deres kampe, hvis det skulle blive til en førsteplads. Men der var ikke flere kræfter tilbage og Torben tabte sin sidste kamp 3-1.

Det blev til en flot andenplads til de to herrer efter et velspillet stævne.