Damerne i medaljeslutspil

Helsingør-Hillerød – Helsingørspiller mod Helsingørspiller

Helsingør stiller i denne sæson kun med et damehold, der spiller med i 1. Division. Holdet består af Henriette Schønemann, Betina Bechersdahl, Rita Sterregård, Lene Havsten og Yael Schade. 

Strukturen er lavet om, så i stedet for en række hvor alle møder alle, så er der lavet to grupper i rækken, hvor de tre bedste går videre til medalje og oprykningsspil, og de tre dårligste til nedrykningsspil. 

Gruppespillet blev en tæt affære

Helsingør var kommet i en svær pulje, og efter de første syv holdkampe, var det kun blevet til tre sejre. 

Puljen bestod af Ballerup, Hillerød, Silkeborg, Horsens, Fredensborg og Helsingør.

Alle hold mødte hinanden to gange, så der skulle i alt spilles ti holdkampe.

 

Det så derfor svært ud inden sidste runde i Horsens, hvor holdets sidste tre kampe mod Silkeborg, Fredensborg og Hillerød blev spillet.

Silkeborg stillede kun op med to spillere, så den kamp blev vundet 7-3 uden de store problemer. 

Fredensborgkampen så forinden ud til at blive meget jævnbyrdig, da de to lokalrivaler ofte har nogle tætte og spændende kampe. Men Helsingørdamerne skruede tempoet i vejret og vandt overbevisende 10-0. 

Inden den sidste kamp lå Helsingør på fjerdepladsen, og da modstanderne fra Hillerød havde sat sig på tredjepladsen, var en sejr nødvendig.

Sidst de to hold mødtes, tabte Helsingør knebent 4-6, så alt skulle klappe hvis kampen skulle vindes og der skulle sikres videre avancement til medaljespillet. 

 

Hillerød-Helsingør

Hillerød havde Laura Schyberg med på holdet, der endnu ikke havde tabt en kamp i puljen. Derudover var også Sia Mann Sinding og Amalie Ipsen med på holdkortet, sidstnævnte er Helsingørspiller, men har en b-licens i Hillerød og spillede derfor med for dem. 

I første singlerunde lagde Yael ud med at slå Laura 3-0, Rita vandt ligeledes 3-0 over klubkammeraten Amalie, mens Betina tabte sin kamp til Sia 0-3. 

I anden runde var Helsingør igen bedst, da Betina vandt over Amalie og Yael over Sia- Rita tabte efter godt spil til Laura.

Stillingen var 4-2 i Helsingørs favør, inden den vigtige double skulle spilles. Den skulle vindes, da sidste runde bød på i hvert tilfælde 2 svære kampe. 

Betina og Yael blev sat til den vigtige opgave, og med kløgt og snilde hev de en 3-0 sejr i land, og damerne var nu oppe på en 5-2 føring. 

Helsingør skulle bare have en sejr mere i sidste singlerunde, og så kunne der skåles i champagne. Rita lagde ud mod Sia, men tabte 3-1. Der var så to muligheder tilbage, og den første blev grebet, da Yael vandt 3-0 over Amalie. Betina kunne derfor spille frit, og fik også presset Laura, men det var ikke nok til en sejr. 

Helsingør vandt holdkampen 6-4 og er klar til kamp om medaljer og oprykning i det nye år.

Første runde i slutspillet bliver spillet den 19.-20. Januar, og målsætningen er at gå efter bronzemedaljerne.

Yael Schade