Damernes 1. division skudt i gang

Stilling/topliste kan ses i Holdkamp menuen ovenfor.

Skrevet af Yael

Nu med Talkompagniet som trøjesponsor

Helsingørs bordtennisdamer har netop været i Århus for at spille første runde i 1. division. Holdet består som tidligere af Betina Bechersdahl, Rita Sterregård, Henriette Schönemann, Lene Havsten og Yael Schade. Men har nu også fået tilgang af Christina Just Nielsen der spiller på en B-licens.

Holdet er rigtig glade for at have fået en ny trøjesponsor- Talkompagniet.

I år er reglerne ændret, da der er kommet tilgang af en del flere damehold i rækken- i alt spiller 13 hold med fra hele landet.

Det vil sige at alle spiller mod alle inden jul, og derefter spiller de 8 bedste videre om medaljer og nedrykning til en ny 2. division, mens de 5 dårligste rykker ned i 2. division, hvor der spilles om en enkelt oprykningsplads til 1. division.

Alt dette for at skabe en ekstra række til damerne, så der forhåbentligt kommer endnu flere med i næste sæson.

Helsingør har i en lang årrække været med i elite og 1. division, så holdet har store forhåbninger om at klare skærene og kæmpe med om medaljer, eller i hvert tilfælde forblive i 1. division. Men det er en rigtig hård række, den stærkeste i mange år- så alt kan ske.

Første runde gik over al forventning, og der kom point med hjem til Helsingoranerne.

I den første kamp skulle holdet møde Sisu/MBK 2, og efter stabilt spil af Christina, Rita og Yael fik Helsingør sin første 7-3 sejr i denne sæson.

Anden holdkamp var imod Viby der på papiret kunne se faretruende ud, men deres stærkeste spiller var ikke på holdkortet, så Helsingør havde en ekstra fordel der.

Rita og Christina gjorde rent bord og vandt alle deres singler, mens Yael led et enkelt nederlag. Doublen blev tabte knebent 9-11 i femte og afgørende sæt, så resultatet blev 8- i Helsingørs favør.

Sidste holdkamp var imod naboklubben Fredensborg, hvor Rita blev skiftet ud med Betina. Igen var Helsingør skarpest og trak en flot 8-2 sejr hjem, efter flere tætte kampe.

Så man må sige det var en fin weekend i det jyske- 3 ud af 3 sejre, det kan ikke gøres bedre!

Holdet ligger lige nu på en samlet 2. plads med 9 point, sammen med Amager og Silkeborg BTK, mens Sisu/MBK 1 ligger i front med 12 point.

Næste runde for Helsingørs damer er i Allerød den 26. og 27. oktober, hvor der spilles fire holdkampe.

Lørdag kl. 13.00 mod Silkeborg BTK

Lørdag kl. 16.00 mod Næstved

Søndag kl. 10.00 mod Allerød

Søndag kl. 13.00 mod Hvidovre

Kampene Enkeltkampene Resultat
Sisu 2 – Helsingør Yael 3, Christina og Rita 2 3-7
Viby 2 – Helsingør Yael 2, Christina og Rita 3 2-8
Helsingør – Fredensborg Yael 3, Christina 3, Betina 1 8-2