GYSERKAMP PÅ LØVDALSCENTERET

GYSERKAMP PÅ LØVDALSCENTERET

Helsingørs damer havde meget på spil, da Amager var på besøg i damernes 1. Division.

Helsingør ligger lidt foran Amager i tabellen inden kampstart, men mangler også de bedste hold. Kampen var derfor vigtig for begge hold med hensyn til, hvem der skal spille i henholdsvis medalje- og nedrykningsslutspillet.

Holdet bestod af Henriette Schönemann, Betina Bechersdahl og Yael Schade.

Helsingørs 1. dame Yael Schade lagde ud mod Amagers 1. dame Pia Hansen, og det blev en spændende affære.

Pia kom hurtigt foran 2-0, men så fandt Yael rytmen og reducerede til 2-2. I femte og afgørende sæt tog Yael teten og med en føring på 10-7, så det ud til at kampen var slut. Men Pia kæmpede sig tilbage og udlignede til 10-10.

Ved 12-12 fik Pia en oplagt mulighed for at smashe Yael ud, men med en feberredning, der landede på kanten af bordet, var der nu endnu en matchbold i Helsingørs favør. Og sikken en matchbold – Yael servede og på andenbolden loopede hun bolden ud på kanten igen. Det blev en meget heldig sejr til Helsingør, men ikke desto mindre – en meget vigtig en.

Betina Bechersdahl lagde skarpt ud i sin første single, da hun slog Amagers Wicki Ejby med en 3-1 sejr. Henriette Schönemann havde ikke tidligere i sæsonen været i aktion på dameholdet, desværre tabte hun sin single mod Karina Lundorf med 1-3.

I anden single runde var Amager skarpest, da de vandt to kampe, mens Helsingør kun vandt en enkelt kamp, hvor Yael var vinderen. Henriette spillede trods nederlaget en rigtig god match mod Pia, som vandt kampen med 3-2.

Stillingen var derfor 3-3 inden den vigtige double. Yael og Henriette kunne ikke stille meget op og tabte klart 0-3.

Nu skulle der mindst to sejre til i sidste singlerunde, hvis Helsingør skulle have point på kontoen. Betina spillede en meget seværdig kamp imod Pia, der blev spillet mange flotte dueller. Men Pia var en smule skarpere, og sejren gik til Amager. Nu skulle både Henriette og Yael vinde, og det gjorde de begge med to 3-0 sejre. Kampen endte dermed uafgjort 5-5

Da der skal findes en vinder, skulle der spilles et “golden set” om et ekstra point, som var meget vigtigt for begge hold.

De to hold skiftedes til at fjerne en kamp, og til sidst stod kampen Yael versus Pia tilbage.

Yael lagde rigtig godt ud, og Pia haltede hele tiden efter. Men ved 10-8 til Yael kæmpede Pia sig tilbage ligesom i 5. sæt i deres tidligere kamp.

Og heldet var virkelig på hjemmeholdets side, da Yael kom foran 11-10 på en netruller. Derefter lukkede Yael sættet, da hun vandt sætbolden til 12-10.

En dramatisk holdkamp endte med, at Helsingør kæmpede sig til 2 points, og holdet forbedrede dermed muligheden for at komme med i medaljeslutspillet. Hvis forudsigelsen holder, så bliver det tæt ræs mellem Helsingør, Hvidovre og Amager, og de to point der blev vundet i dag kan have en afgørende indflydelse.

Peter Tranto

 

Optakt: 

På Søndag den 24/11 kl 12.00 spiller vores damer en meget vigtig kamp mod Amager på hjemmebane.

Helsingør har 5 kampe tilbage i den indledende turnering i 1. Division, hvor alle 13 hold skal spille alle-mod-alle. Efter jul fortsætter de 8 bedst placerede hold i 1. Division, og de 5 lavest placerede hold rykker ned og skal spille om placering i det, som skal blive den nye 2. Division for Kvinder.

Helsingør ligger lige nu på en delt 3. Plads, men konkurrencen er utrolig hård blandt de 9 hold, der lige nu ligger bedst placerede. Det bliver rigtig spændende at følge, hvordan placeringerne vil ændre sig med de sidste kampe – alt kan ske!.

Helsingør har ingen nemme kampe tilbage! Vi mangler at spille mod Amager, Roskilde, Ballerup, København og Sisu/MBK 1. Vi håber, at kunne tage bare 3 point mere (dvs. vinde bare 1 kamp mere) for at være sikret pladsen i 1. Division. Det har desværre givet ekstra spænding, at Roskilde er taberdømt mod Hvidovre pga ulovlig spiller på Roskildes hold. På den konto har Hvidovre nemlig fået 3 vigtige point foræret, og som dermed har forhøjet risikoen for Helsingørs nedrykning.